توضیحات
روشهای تفکری پیامبر اسلام
اگر شما بخواهید پیامبر عظیمالشأن اسلام را توصیف نمایید به چه ویژگیهایی از ایشان اشاره میکنید؟ آورنده کتاب خدا؟ رسول رحمت؟ بشیر و نذیر؟ چراغ روشن هدایت؟ شفیع مسلمین؟ فرمانده و راهبر نبردهای گوناگون؟ ویا…؟
اما کمتر ممکن است که ایشان را به عنوان پیامبر متفکر معرفی شوند. در واقع جنبههای بسیاری از ایشان در بسیاری کتب تاریخ و سیره آمده است، لیکن به جنبههای تفکری پیامبر بسیار کم توجه شده است…
خضرت در ماجرای هجرت خود به مدینه، یک برنامه منظم و حساب شده تفکری داشتند.و زمانی از منزل خود خارج شدند که در وسط روز بود و در گرمای تابستان کمتر کسی از منزل خارج میشود و به علاوه از در پشتی منزل خود خارج شدند که کمتر در دیدرس بود و حضرت علی که لباس ایشان را به تن داشت در منزل خود گذاشتند تا هرگاه مشرکین داخل منزل را ببینند فکر کنند که حضرت در منزل است و از طرفی به منزل ابوبکر رفته و تا سیاهی شب صبر کردند و بعد از آن با اینکه مقصد ایشان مدینه بود، راه مخالف مدینه را پیمودند و در داخل غار ثور رفتند…
اهمیت و ضرورت تفکر در دنیای کنونی، به دلیل پیچیدهتر شدن نحوه زندگی، آمدن تکنولوژی و ارتباطات گسترده، بیش از پیش است. هر قدر از تفکر بیشتر بدانیم و بر آن پایه عمل کنیم، تسلط بیشتری بر مسائل خود داریم و کمتر نسبت به حل مسائل ناتوان میشویم. مسائلی چون شناخت خود، انتخاب راه و روش زندگی، یافتن شغل متناسب با شرایط و علایق و استعدادها، انتخاب شریک زندگی، تربیت فرزندان و مانند اینها.
ضرورت تفکر در کلام و رفتار پیامبر
فقری سختتر از نادانی و ثروتی بالاتر از فردمندی و عبادتی والاتر از تفکر نیست.
کمال و همه کمال، فهم عمیق در دین، صبر و مقاومت در برابر حوادث ناگوار، و اندازهگیری و برنامهریزی در زندگی است.
یک ساعت تفکر از هفتاد سال عبادت برتر است.
هر گاه تصمیم به انجام کاری گرفتی در سرانجام آن اندیشه کن، اگر دیدی خیر و رشد توست پیروی کن و اگر دیدی گمراهی است آن را واگذار.
چهار چیز بر هر خردمند و عاقلی از امت من لازم است: ۱-شنیدن دانش. ۲-حفظ آن. ۳-گسترش دادن و نشر آن. ۴-به کار بستن و عمل به آن.
…
(از متن کتاب)
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.