انسان در جستجوی جاودانگی

دانلود: کتاب پی.دی.اف قسمت اول | قسمت دوم

(تعالیم معنوی – ۲)

اثر فعلی، مجموعه‌ای از سخنرانی‌های پاراماهانسا یوگانانداست. در این گفتگوها روی سخن او با انسان‌هایی است که در زندگی، طعم نومیدی، ناخشنودی، عدم جسارت و غم نرسیدن به تعالی روحی را چشیده و تجربه کرده‌اند. کتاب برای آنهایی است که در جستجوی درک معمای زندگی بوده و در اعماق قلب خود، بذر امید را در مورد حقیقت داشتن پروردگار یکتا و شناخت او می‌پرورانند، و هم چنین برای سالکانی که خدا را یافته‌اند. امید است که این اثر بر جاده‌ی زندگی همه‌ی خوانندگان، پرتوی از انوار ربانی را تابانده و الهام‌بخش، حیات‌افزا، جهت‌دهنده و هدف‌بخش باشد. خداوند برای همه انسان‌ها کفایت می‌کند.

 

اثر: پاراماهانسا یوگاناندا

مترجم: توراندخت تمدن (مالکی)

نشر تعالیم حق، چاپ اول، ۱۳۸۰

شابک: ۷-۲-۹۱۷۰۲-۹۶۴

توضیحات

از مقدمه کتاب:

کتاب «انسان در جستجوی جاودانگی» درباره خداوند است: در مورد جایگاه خداوند در زندگی انسان؛ در امیدها، اراده، الهامات و موفقیت‌های او. حیات، انسان، موفقیت – همگی تجلیات خداوند همه جا حاضر هستند، خداوندی که ما به گونه‌ای جداناپذیر به او وابسته‌ایم، همچنان که موج از اقیانوس جدا نیست. پاراماهانسا یوگاناندا، توضیح می‌دهد که چرا و چگونه بشر توسط خداوند خلق شده و چگونه جزء لاینفکی از او به شمار می‌رود، و شناخت هر فردی از زات یگانه به چه گونه‌ای است. درک نیاز بی‌چون و چرای انسان به خداوند، در کلیه جنبه‌های زندگی و یکی بودن او با هستی لایتناهی، شناخت حق را اساس رویکرد علمی و عملی به زندگی قرار می‌دهد.

به عنوان مردی خداجو و خداپرست و عالم و آگاه به علم ربانی و قدیمی یوگا، پاراماهانسا در میان همتایان خود در سراسر دنیا جایگاهی بس بلند و عظیم دارد.

این که عنایت و توجه خداوند همواره شامل حال این شخصیت والا بوده،‌از زندگی نمونه او پیداست و پاسخ‌های مکرر، زیبا، منحصر به فرد و تعالی‌بخشی هم که به صورت شهود دریافت می‌نمود، گواه مقام رفیع او در محضر خداوند است.

پاراماهانسا یوگاناندا، در پنجم ژانویه ۱۸۹۳ در هند به دنیا آمد. دوران کودکی خاطره انگیز او همه به روشنی حکایت از این داشت که وی برای ماموریتی الهی برگزیده شده است. مادر، نبوغ پسر را دریافته بود و از این رو آرمان‌های متعالی و الهامات معنوی او را تایید و تشویق می‌کرد. وقتی در یازده سالگی، مادر را – که از همه چیز و همه کس برایش عزیزتر بود – از دست داد، در تصمیم همیشگی خود برای یافتن خداوند و دریافت پاسخ نهایی، که هر انسانی در جستجوی یافتن آن است، مصمم‌تر شد و به شاگردی عالم بزرگ مذهبی، سوامی شری یوکتشوار درآمد. پدر و مادر یوگاناندا، از شاگردان لاهیری ماهاسایا، معلم معنوی شری یوکتشوار بودند، زمانی که یوگاناندا طفل شیرخواری بود، لاهیری ماهاسایا او را نوازش کرده و گفته بود «مادر کوچک، پسر شما در آینده یک یوگی خواهد شد، و به عنوان محرک و مشوق ربانی، بسیاری از انسان‌ها را به ملکوت خداوند رهنمون خواهد ساخت.»

لاهیری ماهاسایا از شاگردان آواتار بزرگ باباجی، مرشد همیشه زنده‌ای بود که علم کریا یوگا را دوباره زنده و احیا نمود. اصول و شیوه‌های این علم پس از گذشتن از چند دست نهایتا به یوگاناندا آموخته شد.

در سال ۱۹۲۰ پاراماهانسا یوگاناندا ماموریت خود را تحت عنوان نماینده کنگره بین‌المللی لیبرال‌های مذهبی در بوستون آمریکا آغاز کرد و برای مدت ده سال در سراسر آمریکا به سخنرانی‌های متعدد و بی‌شماری پرداخت. در سال ۱۹۲۵، وی انجمن «خودشکوفایی» را در لوس آنجلس تاسیس کرد و در اواخر دهه ۱۹۳۰ به تدریج از سخنرانی‌های عمومی کناره گرفت. او می‌گفت «من علاقه‌ای به جمعیت ندارم بلکه مشتاق انسان‌هایی هستم که به طور جدی درصدد شناخت حق می‌باشند.»

گلچینی که در این کتاب آمده، سخنرانی‌هایی است که وی در معابد، انجمن یا مراکز بین‌المللی ایراد نموده است. پاراماهانسا یوگاناندا اغلم پیش‌بینی می‌کرد: «من در بستر نخواهم مرد، بلکه لباس بر تن هنگامی که از خداوند و هند سخن می‌گویم، می‌میرم.»

در مارس ۱۹۵۲ پیشگویی او تحقق پیدا کرد. در ضیافتی به افتخار سفیر هند، پاراماهانسا یوگاناندا که به عنوان سخنران میهمان دعوت شده بود، پس از نطق هیجان‌انگیز و قرائت چند بیتی از اشعار خود به این مضمون: «سرزمین من، آنجایی که گنگ‌ها، جنگل‌ها، غارهای هیمالیا و انسان‌ها رؤیای حق را می‌بینند، من از قفس جسم رها شدن و روحم به ابدیت پیوست»، همینطور که چشمانش را به آسمان دوخته بود به ملکوت اعلی پیوست. او در حال تشویق و ترغیب انسان‌ها به شناخت حق، جان سپرد.

پاراماهانسا یوگاناندا در بیان این جمله با مسیح هم صدا بود: «تصور نکنید که من برای نابودی قانون یا پیامبران آمده‌ام. من نیامده‌ام که نابود کنم بلکه آمده‌ام تا زنده و احیا کنم.» (انجیل متی ۵:۱۷)

پاراماهانسا به همه ادیان و بنیان‌گذاران آنها احترام می‌گذاشت و برای همه جویندگان راه حق، احترامی خالصانه و صمیمانه قائل بود.

خداوند وجود دارد، و هر جوینده‌ای که صمیمانه و خالصانه او را جستجو کند، وی را خواهد یافت. انسان بدون دریافت قدرت و نیرو از کردگار بزرگ، خالی از حیات است و قدرت عمل، اندیشه و احساس ندارد. بنابراین، از نقطه نظر پاراماهانسا، شناخت خداوند، نه تنها امتیاز و وظیفه‌ای ربانی است، بلکه ضرورتی عملی به شمار می‌آید. وقتی انسان می‌تواند به مخزن همه قدرت‌ها موفقیت‌ها دست یابد، آیا جای افسوس نیست اگر در خود-نابسندگی دست و پا بزند؟

خرد نهفته در این صفحات، چیزی نیست که با مطالعه و یادگیری به دست آمده باشد، بلکه ثروتی است که بر اثر تجربه و آزمایش یک شخصیت پویای مذهبی به دست آمده، شخصیتی که زندگی‌اش سرشار از نشاط درونی و فضایل بیرونی بود. معلمی جهانی که همان طور که آموخت، زندگی کرد و آواتاری که تنها آرزویش این بود که خرد و عشق حق را با همه جهانیان تقسیم کند.

-انجمن خودشکوفایی

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “انسان در جستجوی جاودانگی”