هفت طریق یکی
در روح … میتوان هفت ناحیه را متصور شد. پس اگر شعور هفت نوع است، دانایان نیز به طور کلی هفت گروهاند…
مطابق نظر یکی از محققان برجسته در زمینه مطالعات گوروئیسم و رئیس مرکز تحقیقات و ارزیابی جریانهای معنوی، معلمان معنوی را میتوان به سه دسته کلی تقسیم کرد؛ شامل اساتید کوچک (گوروها)، اساتید بزرگ و آواتارها.
منظور از اساتید کوچک معلمانی هستند که عملکرد آنها محدود به فرقه و سلسلهای مشخص یا روایت محدودی از یک دین خاص میباشد و اکثر اساتید کوچک که آنها را با نام گورو نیز میشناسیم. آنها یک مبلغ دینی محسوب میشوند و کار آنها تبلیغ دین یا فرقهای خاص میباشد و بنابراین عملکرد آنها بومی و کاملاً سنتی (برحسب فرهنگ منطقهای) محسوب میشود.
این معلمان غالباً طرحکنندۀ دکترین و نظریه (یا نظریاتی) هستند که جنبهای فرافرقهای و فرادینی دارد. اندیشهها و تعلیمات این اساتید به گونهای است که در ابعاد مختلف زندگی و در ابعاد مختلف اجتماعی و تمدنی قابل تفسیر و تبیین و بسطپذیر است. به این افراد معلمان زندگی، معلمان جهانی و اساتید باطنی نیز گفته میشود. تعداد این اساتید بزرگ در هر دوره از زمان (و من جمله در دورۀ فعلی که آخرین دوره محسوب میشود) دوازده نفر میباشد. راما کریشنا، مهربابا، ساتیا سای بابا، اشو راجنیش، کریشنا مورتی، ماها ریشی و ایلیا «میم» از جمله اساتید بزرگ محسوب میشوند.
این کلمه به معنای حلول خداوند در قالب انسانی و تجسم عامل الهی میباشد. معادل این مفهوم در اسلام، مقام خلیفة اللهی است و در فرهنگهای دینی و معنوی دیگر هم معادل همین مفهوم وجود دارد. آواتار، قطب الهی و استاد اعظم و… مفاهیمی مشابه همدیگر هستند و به فردی اطلاق میشود که در رأس نظام اساتید حق قرار دارد. از دیدگاه اساتید، آواتار (قطب الهی) در عصرکنونی در دسترس مردم قرار ندارد و این احتمال وجود دارد که هیچ یک از افرادی که با عنوان آواتار در ملاء عام ظاهر شدهاند و با این عنوان فعالیت میکنند، آواتار نباشند و تنها انعكاسی برای تداوم فعالیتهای آواتار اصلی باشند. شاید به دلیل وجود همین شایعات دربارۀ افراد احتمالی، این عنوان مطرح شده است که به قطب الهی در سطح جهان، ماهاآواتار (برترین و بزرگترین آواتار) گفته میشود. دربارۀ این فرد گزارشات و مستندات بسیاری وجود دارد که واسطۀ آنها اساتید بزرگ یا بعضی از اساتید کوچک میباشند.
در روح … میتوان هفت ناحیه را متصور شد. پس اگر شعور هفت نوع است، دانایان نیز به طور کلی هفت گروهاند…
میخواهیم بدانیم داشتن معرفت باطنی و شناخت موضوعات آن چه ارزشی دارد و به چه نتایجی منجر میشود. در این گفتار به برخی از پیامدهای شناخت باطنی اشاره میکنیم.
قربانی یک آیین اسراری دارد که مشابه علم و تکنولوژی است. یک سیستم کاملاً تخصصی و بسیار کاراست؛ که برای همۀ خواستهها در هر سطحی ظرفیت و کاربرد دارد.
نمونههایی از کاراییها و کاربردهایی که محصول تفکر و تحقیق پیرامون معجزات و اعمال خارقالعاده بوده است.
از جلسات تمرین واقعهشناسی الف) در این آنالیز و بررسی وقایع از عملیترین قصدهایی که داریم عبارتند از: یک. دسترسی به مفهومی عملی و عملیاتی از چگونگی واقع شدن این نوع اتفاقات.(۱) حتی کمترین ذرۀ ممکن. حتی گردهای از اسرار عملی وقوع آن؛ تا بتوانیم از این ذره و گرده در جهت تحقق قصدهای خود استفاده…
مهم چیزیست که میدان شدید و بیانگر آن میگوید، حتی اگر بر خلاف موجودیتهای حتمی یا ناموجودهای حتمی باشد.
با ارسال ایمیل خود عضو خبرنامه شوید و اولین نفری باشید که مقالات و کتب جدید اضافه شده به کتابخانه را دریافت میکنید.