رسالت یوگاناندا
يوگاناندا رسالت خود را با تاسيس مدرسه ي شبانهروزی پسرانه در سال ۱۹۱۷ آغاز كرد. در اين مدرسه علاوه بر تدريس علوم مدرن، تعاليم روحاني داده میشد. ماهاتما گاندی در بازديد از آن جا گفت: اين مدرسه عميقاً بر ذهن من تأثير گذاشته است.
يوگاناندا در پي كشف و شهودی خاص و نيز متعاقب آن دريافت دعوتنامهای جهت سخنراني در كنگره اديان كه در بوستون آمريكا در سال ۱۹۲۰ برگزار میشد رسالتی جديد را كه خواست خدا تلقي میكرد پذيرفت. ديداری زنده با بابا جی كه به سيمای راهبی جوان بر يوگاناندا آشكار شد صحت اين رسالت را تاييد كرد. بدين ترتيب يوگاناندا به عنوان ميهمان كنگره عازم آمريكا شد و سخنراني وی تحت عنوان «دانش دين» با استقبال شديد مردم مواجه شد. در همان سال انجمن خودشناسی Self Realization Fellowship را بنيان نهاد تا تعاليم معنوی و كهن هند در مورد يوگا و سنت ديرينهی مراقبه را در دنيا منتشر كند. در حقيقت وقتی كه يوگاناندا در سال ۱۹۲۰ وارد آمريكا شد دنيای جديد آمادهی دريافت تعاليم متعالیای بود كه سلسله اساتيد معنوی، عرفا و پيروان شيفتهی خدا طی قرنها آنها را حفظ كرده بودند. وقتي كه يوگاناندا پا به عالم غرب گذاشت طلوع علم، تكنولوژی و نگرشهای معنوی و الهی در قرنهای ظلمتزدهی آغاز شد. بسياری از مردم غرب كه سالها فقط حكايتی از روحهای بزرگ معنوي شنيده بودند و تنها متون مقدس را خوانده بودند از حضور زندهی يكی از اين اساتيد كه به خودشناسی و خداشناسی نايل شده بود تبرک يافتند. يوگاناندا بدون هيچگونه آرزوي شخصي به غرب رفت تا به تمام كسانی كه مشتاق خدا بودند ياری رساند و آگاهي آنها را تعالی بخشد.
يوگاناندا طی سالهای بعد در ساحل ۱۹۲۴ سفر خود را به گرد اين سرزمين آغاز كرد. طی سال آينده مركز بين المللی انجمن خودشناسی تاسيس كرد كه در واقع قلب معنوی و اداری كار رو به رشد وي شد. يوگاناندا بر وحدت بنيادين اديان بزرگ جهان تاكيد میورزيد و شيوههای همهگير و كاربردي رسيدن به ارتباطی مستقيم با خدا را تعليم میداد. او برای شاگردانی كه به طور جدی به دنبال خدا بودند تكنيک بيدار كنندهی كريا يوگا Kriya Yoga را آموزش میداد. اين تكنيک، دانشی معنوی و مقدس است كه خاستگاه آن به هزاران سال گذشته در هند باز میگردد. ليكن به واسطهی اهمال بشر و دور شدنش از ارزشهای معنوی در قرون ظلمانی به تدريج گم شد. اما اساتيد گرانفدر معنوی دوباره آن را احيا كردند. نگاه كنيد به زندگینامه يک يوگی Autobiography of a Yogi . پاراماهانزا يوگاناندا طی سالهای ۱۹۳۰ از سخنرانی در جمع مردم به تدريج كنارهگيری كرد و وقت خود را بيشتر به نگارش آثار خود اختصاص داد. در اين سالها بود كه نوشتن كتاب زندگينامهی يک يوگی را آغاز كرد. اين كتاب براي نخستين بار در سال ۱۹۴۶ منتشر شد و يكي از پرفروشترين آثار قرن حاضر بوده است كه به بيش از ۱۸ زبان زندهی دنيا ترجمه شده است. اين كتاب در واقع يكی از آثار كلاسيک معنوی است كه بينشها و الهامهای تازهای در راه يافتن حقيقت و تجربه كردن آگاهي و عشقي عميق تر بر دل خواننده میافكند. در اين كتاب بر آگاهی دروني فرد نسبت به خدا تاكيد میشود. در واقع صرف مطالعه اين كتاب كه مملو از تجربههای فرامادی و الهی نويسنده در جزئيات زندگي روزمره است آگاهي هر كس را اعتلا میبخشد. واقعي بودن اين تجارب سبب مي شود كه خواننده به راحتی حس و حضور آنها را جذب كرده و در نتجه احساس تعالي كند. پاراماهانزا يوگاناندا در هفتم مارچ سال ۱۹۲۵ به وصل الهی نائل شد و به اين ترتيب جسم خود را ترک كرد. اما درگذشت وی دارای يک ويژگي مهم و برجسته است و آن در اطلاعيهای كه توسط وزارت بهداشت آمريكا تدوين و تاييد شده است آشكار ميشود :حتی بيست روز پس از مرگ يوگاناندا، هيچ گونه تخريب فيزيكي در جسم وی ديده نمیشود .چنين پديدهای بیسابقه بوده است. جسم يوگاناندا به نظر میرسد كه در وضعيتي تغيير ناپذير قرار دارد بدينسان يوگاناندا به وصل معبودی رسيد كه عمر خود را عاشقانه و هنرمندانه چون گلي به محراب او چنان پيشكش كرد كه عطر آن حتی پس از مرگ وی از جسمش منتشر شد و دوام آن بر جريدهی عالم ثبت شد.
منبع: کتاب سرگذشت یک یوگی