موکوندا

پاراماهانسا یوگاناندا

امضای پاراماهانسا یوگاناندا

 

پاراماهانزا يوگاناندا Yogananda Paramahansa كه در بدو تولد موكوندا لعل گوش Mukunda Lal Gosh ناميده شد در پنجم ژانويه ۱۸۹۳ در شهر گوراكپور Gorakpur هند در خانواده‌ای متمول و دين دار از اهالی بنگال به دنيا آمد. اطرافيان وی از همان دوران كودكی تشخيص دادند كه گرايش‌های روحانی و آگاهی الهی موكوندا فراتر از مرزهای هوشياری معمول انسانی بود. در واقع رسالت مقدس وی از همان دوران نوزادی توسط يكی از توسط يكی از اساتيد بزرگ روحاني هيماليا يعني ماهاآواتار باباجی Babaji Mahaavatar و نيز يكی از شاگردان برجسته‌اش لهيری ماهاسايا Lahiri Mahasaya پيش‌گویی شده بود. لهيری ماهاسايا به مادر موكوندای نوازد گفته بود: مادر عزيز، پسر تو روزی يوگی خواهد شد و روح‌های بی‌شماری را به سوی قلمرو خدا راهنمايي خواهد راهنمايي خواهد كرد. گريزهای متعدد موكوندا از خانه در پي يافتن خدا و ارتباط‌های معصومانه‌اش با معشوق الهی، خاطرات كودكی و نوجوانی وی را نقش و رنگی دلنشين و بديع می‌بخشد. عاقبت درسال ۱۹۱۰ شيدایی و طلب موكوندا در ۱۷ سالگی به مرحله‌ی برجسته و مهمی رسيد و آن نخستين ديدار وی با استاد بزرگ شوی يوكتشوار گيری Sri Giri Yukteshwar بود. موكوندای جوان در همان ديدار اول چون كاهی كه جذب كهربا می‌شود بی‌درنگ شيفته‌ی استاد شد و به جمع شاگردان وی پيوست. موكوندا ده سال آينده‌ی عمر خود را در معبد شری بوكتشوار گذراند و تحت تعليم دشوار اما عاشقانه و روحانی استاد يوكتشوار قرار گرفت. موكونداي گريزپا از مكتب علم و تحصيل دنيوی، به حكم استاد تحصيلات عاليه‌ی خود را ادامه داد و پس از فارغ التحصيلی از دانشگاه كلكته در سال ۱۹۵۱، شری يوكتشوار او را به عنوان راهبی از هندو به سلک سوامی‌ها مشرف كرد و از آن جا بود كه استاد نام يوگاناندا را به او اعطا كرد. بدين‌سان شوق و طلب يوگاناندا در پی وقف زندگي خويش به عشق و خدمت به خدا به ثمر نشست.

پاراماهانسا یوگاناندا

رسالت یوگاناندا

يوگاناندا رسالت خود را با تاسيس مدرسه ي شبانه‌روزی پسرانه در سال ۱۹۱۷ آغاز كرد. در اين مدرسه علاوه بر تدريس علوم مدرن، تعاليم روحاني داده می‌شد. ماهاتما گاندی در بازديد از آن جا گفت: اين مدرسه عميقاً بر ذهن من تأثير گذاشته است.

يوگاناندا در پي كشف و شهودی خاص و نيز متعاقب آن دريافت دعوتنامه‌ای جهت سخنراني در كنگره اديان كه در بوستون آمريكا در سال ۱۹۲۰ برگزار می‌شد رسالتی جديد را كه خواست خدا تلقي می‌كرد پذيرفت. ديداری زنده با بابا جی كه به سيمای راهبی جوان بر يوگاناندا آشكار شد صحت اين رسالت را تاييد كرد. بدين ترتيب يوگاناندا به عنوان ميهمان كنگره عازم آمريكا شد و سخنراني وی تحت عنوان «دانش دين» با استقبال شديد مردم مواجه شد. در همان سال انجمن خودشناسی Self Realization Fellowship را بنيان نهاد تا تعاليم معنوی و كهن هند در مورد يوگا و سنت ديرينه‌ی مراقبه را در دنيا منتشر كند. در حقيقت وقتی كه يوگاناندا در سال ۱۹۲۰ وارد آمريكا شد دنيای جديد آماده‌ی دريافت تعاليم متعالی‌ای بود كه سلسله اساتيد معنوی، عرفا و پيروان شيفته‌ی خدا طی قرن‌ها آنها را حفظ كرده بودند. وقتي كه يوگاناندا پا به عالم غرب گذاشت طلوع علم‌، تكنولوژی و نگرش‌های معنوی و الهی در قرن‌های ظلمت‌زده‌ی آغاز شد. بسياری از مردم غرب كه سال‌ها فقط حكايتی از روح‌های بزرگ معنوي شنيده بودند و تنها متون مقدس را خوانده بودند از حضور زنده‌ی يكی از اين اساتيد كه به خودشناسی و خداشناسی نايل شده بود تبرک يافتند. يوگاناندا بدون هيچ‌گونه آرزوي شخصي به غرب رفت تا به تمام كسانی كه مشتاق خدا بودند ياری رساند و آگاهي آنها را تعالی بخشد.

يوگاناندا طی سال‌های بعد در ساحل ۱۹۲۴ سفر خود را به گرد اين سرزمين آغاز كرد. طی سال آينده مركز بين المللی انجمن خودشناسی تاسيس كرد كه در واقع قلب معنوی و اداری كار رو به رشد وي شد. يوگاناندا بر وحدت بنيادين اديان بزرگ جهان تاكيد می‌ورزيد و شيوه‌های همه‌گير و كاربردي رسيدن به ارتباطی مستقيم با خدا را تعليم می‌داد. او برای شاگردانی كه به طور جدی به دنبال خدا بودند تكنيک بيدار كننده‌ی كريا يوگا Kriya Yoga را آموزش می‌داد. اين تكنيک، دانشی معنوی و مقدس است كه خاستگاه آن به هزاران سال گذشته در هند باز می‌گردد. ليكن به واسطه‌ی اهمال بشر و دور شدنش از ارزشهای معنوی در قرون ظلمانی به تدريج گم شد. اما اساتيد گرانفدر معنوی دوباره آن را احيا كردند. نگاه كنيد به زندگی‌نامه يک يوگی Autobiography of a Yogi . پاراماهانزا يوگاناندا طی سال‌های ۱۹۳۰ از سخنرانی در جمع مردم به تدريج كناره‌گيری كرد و وقت خود را بيشتر به نگارش آثار خود اختصاص داد. در اين سال‌ها بود كه نوشتن كتاب زندگينامه‌ی يک يوگی را آغاز كرد. اين كتاب براي نخستين بار در سال ۱۹۴۶ منتشر شد و يكي از پرفروش‌ترين آثار قرن حاضر بوده است كه به بيش از ۱۸ زبان زنده‌ی دنيا ترجمه شده است. اين كتاب در واقع يكی از آثار كلاسيک معنوی است كه بينش‌ها و الهام‌های تازه‌ای در راه يافتن حقيقت و تجربه كردن آگاهي و عشقي عميق تر بر دل خواننده می‌افكند. در اين كتاب بر آگاهی دروني فرد نسبت به خدا تاكيد می‌شود. در واقع صرف مطالعه اين كتاب كه مملو از تجربه‌های فرامادی و الهی نويسنده در جزئيات زندگي روزمره است آگاهي هر كس را اعتلا می‌‌بخشد. واقعي بودن اين تجارب سبب مي شود كه خواننده به راحتی حس و حضور آن‌ها را جذب كرده و در نتجه احساس تعالي كند. پاراماهانزا يوگاناندا در هفتم مارچ سال ۱۹۲۵ به وصل الهی نائل شد و به اين ترتيب جسم خود را ترک كرد. اما درگذشت وی دارای يک ويژگي مهم و برجسته است و آن در اطلاعيه‌ای كه توسط وزارت بهداشت آمريكا تدوين و تاييد شده است آشكار مي‌شود :حتی بيست روز پس از مرگ يوگاناندا، هيچ گونه تخريب فيزيكي در جسم وی ديده نمی‌شود .چنين پديده‌ای بی‌سابقه بوده است. جسم يوگاناندا به نظر می‌رسد كه در وضعيتي تغيير ناپذير قرار دارد بدينسان يوگاناندا به وصل معبودی رسيد كه عمر خود را عاشقانه و هنرمندانه چون گلي به محراب او چنان پيشكش كرد كه عطر آن حتی پس از مرگ وی از جسمش منتشر شد و دوام آن بر جريده‌ی عالم ثبت شد.

منبع: کتاب سرگذشت یک یوگی

هنگامی که دیگران به درستی شما را درک نمی کنند،خداوند شما را درک می کند.او عاشقی است که همواره شما را دلگرم می نماید،بدون توجه به اینکه مرتکب چه خطاهایی شده اید. سایرین تنها لحظه ای اظهار مهر می کنند و سپس شما را از یاد می برند، اما او هیچگاه رهایتان نمی کند.خداوند هر روز از طرق بی شماری خواهان عشق شماست، اگر او را نپذیرید مجازاتتان نمی کند، اما شما خودتان خود را مجازات می کنید. دریابید: آنکه تسلیم خداوند است همه چیزتسلیم اوست.

پاراماهانسا یوگاناندا

در هر فرصت کوتاه، ذهنت را در اندیشه‌ بی‌کران خداوند غوطه‌ور ساز. با او صمیمانه صحبت کن. او نزدیک‌ترین نزدیک‌ها و عزیزترین عزیزهاست. او را همان گونه دوست بدار که فردی تهیدست پول را، مردی مشتاق، محبوبش را و غریقی، نفس را، دوست دارد. وقتی به شدت مشتاق خداوند باشی، او بر تو آشکار خواهد شد.

پاراماهانسا یوگاناندا