اشتراکات عجیب اساتید بزرگ
با کمی بررسی و دقت پیرامون زندگی معلمان بزرگ باطنی، بلافاصله متوجه میشویم که میان اساتید بزرگ اشتراکاتی وجود دارد که گاهی بسیار عجیب به نظر میرسد. بصورت فهرستوار به بعضی از این اشتراکات عبارتند از:
۱. تولد: درباره تولد اساتید بزرگ عموماً داستانهای خاصی نقل میشود که آن را با تولدهای دیگر متمایز میکند.
۲. بیگانگی در خانواده: غالباً این افراد در محیط خانوادگی و دوستان (تا زمان قبل از آشکاری هویت معلمی) در وضعیت بیگانگی و حاشیه قرار داشته و خارج از محاسبات و ادراكات اطرافيان و خانواده زندگی میكردند.
۳. سواد كم: در بعضی از بزرگان باطنی (راما كريشنا، سای بابا و…) مدرسه گريزی و فرار از سواد ظاهری به وضوح ديده میشود. در معدود افرادی هم كه دارای مدارک تحصيلی دانشگاهی بودهاند، بروز هويت معلمی، در زمان طولانیتری اتفاق افتاده است و به محض آن، موضوع مدرسه گريزی ظاهر شده است.
۴. شهود بزرگ: تقريباً در زندگی همه معلمان بزرگ، زمانی وجود دارد كه طی آن فرد دچار يک چرخش و جهش ناگهانی شده است. اين همان شهود بزرگی است كه همه زندگی فرد را برای هميشه تحت تاثير خود قرار داده است. گاهی اين شهود بزرگ بصورت آشنایی فرد با يک معلم بزرگ باطنی بوده است و گاهی بصورت تجربهای که به آن حلول روح گفته میشود.
۵. اتهامات: اتهاماتی كه درباره اكثر اساتيد بزرگ در طول زندگی آنها مطرح شده است تا حدی به هم شباهت دارند. همه اين بزرگان (و همه بزرگان باطني و انسانهای بزرگ در طول تاريخ) در دوره فعاليت خود و حتی تا سالها بعد از آن با حجم عظيمی از تهمتها و دروغها و تخريبهای شخصيتی مواجه بودهاند. در پشت اين اتفاقات گاهی دولتها قرار داشتهاند و گاهی گروههای خاص. اشو راجنيش با اتهام فساد اخلاقی، جنسی و مالی روبرو میشود و مورد يک حمله تخريبی گسترده در سطح بينالمللی قرار میگيرد و نهايتاً با تلاش و پیگیری سازمان اطلاعات مركزی آمريكا (سيا) از آمريكا اخراج میشود. ساتيا سای بابا طی دهها سال با اتهام شعبدهبازی، همجنسگرایی (با كودكان) و فساد مالی، مورد تهمت و تخریب قرار میگیرد. كريشنا مورتی بارها با اتهام فساد مالی و اخلاقی روبرو میشود. همين موضوع درباره راما كريشنا و بسياری از اساتيد ديگر نيز صادق است.
۶. توانایی فوقالعاده: بیشتر اساتید بزرگ، کم و بیش دارای تواناییهایی فوقالعادهاند. البته میزان این تواناییهای خارقالعاده در این افراد بسیار متفاوت است.
۷. تضادها: در شخصیت و رفتار اساتید بزرگ ظاهراً نوعی تضاد و چندگانگی دیده میشود. این تضاد ظاهری اختصاص به این سنخ از افراد نداشته و در اکثر بزرگان تاریخ یا رهبران بزرگ ادیان هم دیده میشود. در واقع تضاد یا تناقضی در کار نیست بلکه این موضوع قضاوتی شتابزده است که به دلیل در نظر نگرفتن شرایط وقوع، متضاد یا متناقض به نظر میرسد. گفته میشود در میان انبیاء، عیسی مسیح(ع) و در میان اساتید کهن، لائوتسو حکیم بزرگ چین باستان نمونههای مشهورتری از این تضاد ظاهریاند.
۸. خود بزرگبینی: تقریباً همه بزرگان باطنی در عصر حاضر و در دورههای مختلف تاریخی واجد نوعی خود بزرگبینی بودهاند. این موضوع محصولی از خودشناسی و خودیابی است که در این افراد رخ میدهد و بسیار متفاوت با مفهوم مصطلح خود بزرگبینی است. از مهمترین بروزات این حالت، تواضع و نرمی این بزرگان بوده است. یک فیزیکدان بزرگ نمیتواند در مسائل مختلف فیزیک به دیگران تکیه کند و با همین مقایسه، کسی که درباره انسان و زندگی انسان دارای آگاهی سرشار است، درباره مسائل مرتبط با انسان و زندگی عموماً به خودش مراجعه میکند نه دیگران.
…
منبع: پایگاه تخصصی آشنایی با جنبشهای معنوی